Buvikveien 23

4950 Risør Norway

+47 37150266

Kundeservice

Man - Fre: 7:00 - 15:30

«TJØME» stolen til Jonas Stokke – fra Risør til Milano

Vi fikk en mail  fra Oslo så slik ut:

Hei! Jeg heter Jonas Stokke, er industridesigner og driver et studio i Oslo, tidligere kjent under navnet StokkeAustad. Jeg har en litt uvanlig oppdragsforespørsel, det vil si det handler ikke om båt direkte. Jeg har designet en trestol som skal stilles ut i Milano til våren. Det er en prototyp, det vil si det er ingen produsent er knyttet til den ennå. Er dette noe dere kunne hjulpet meg med? Hilsen Jonas

– Vi svarte selvsagt ja til den utfordringen. Så Jonas kom med en fil. Kunstnere og designere bruker mye dataverktøy. Ting det er utrolig vanskelig å lage generelt sett ut fra en tegning. Siden vi kan dette «språket» får vi programmert fresen ut fra de filene som kunstneren, designeren eller arkitekten bruker. Det gir oss muligheten til å kunne betjene nettopp kunstnere og designere, sier Espen Sommerfelt.

Jonas Stokke er selv helt klar på at hjelpen han har fått fra Risør Trebåtbyggeri har vært helt avgjørende for å få fram sluttproduktet.

– Det er mange som kan lage stoler, men det har noe med å finne de med den dype kunnskapen og interessen til å være med på prosessen. Selvsagt sammen med mine designerskills. En slik stol handler om mer enn bare funksjon og estetikk. Så trebåtbyggeriet og menneskene der har vært helt avgjørende, sier Stokke.

For det er ikke alle steder man får en så positiv respons som det designeren føler han får i Risør.

– Noen steder er responsen at dette blir vanskelig, med hos Risør Trebåtbyggeri er svaret at det er spennende med nye ting. Det er hva man ønsker å høre når man vet at produktet krever et tett samarbeid.

Stokke forteller at det er tidligere møter med trebåtbyggerne i Risør som gjorde at han tok kontakt.

– De var med å løse en utfordrende detalj på et bord jeg jobbet med tidligere, men jeg kjenner de også på et mer generelt grunnlag. Det er mange designere som er glad i trebåter. I tillegg har jeg også vært med på Beyond Risør. Og jeg vet hvor jeg skal gå også neste gang jeg har en utfordring som gjelder tre.