Buvikveien 23

4950 Risør Norway

+47 37150266

Kundeservice

Man - Fre: 7:00 - 15:30

TJENESTER

Nybygg

Risør Trebåtbyggeri er kjent for sin kvalitet og kreativitet. Det er ført til flere oppdrag utenom det vanlige. 
Kaptein Sabeltanns skute «Den sorte dame» og Greven av Grals «Grevinnen» (ex Klara) som begge seiler i Dyreparken i Kristiansand er designet og bygget ved Risør Trebåtbyggeri. Så har du en ide utenom det vanlige, hjelper vi deg gjerne. Risør Trebåtbyggeri leverer også mindre bruksbåter som folkebåter, risørfæringer, Grimstadjoller og rosjekter. Ta gjerne kontakt med våre båtbyggere for en pris på din drømmebåt. 

Fartøyvern

Fartøyvern etter antikvariske prinsipper er kanskje den største aktiviteten ved Moen og Risør Trebåtbyggeri. De siste årene har vi utført omfattende arbeid på flere av båtene på Riksantikvarens verneliste. Blant de største jobbene er Boy Leslie, Christiane, Øisangferga og Solstrand. På vår avdeling på Moen kan vi slippsette fartøy på inntil 100 fot og ved Risør Trebåtbyggeri kan vi tilby oppvarmet lokale for båter inntil 50 fot. Vi har for tiden noe ledig kapasitet.

Restaurering

Vi har stadig båter inne for restaurering, reparasjoner og montering av utstyr. Et godt eksempel på en omfattende restaurering er 10-meteren «IF III» som ble restaurert ved Risør Trebåtbyggeri og vant prisen for beste verftsrestaurerte båt ved Risør Trebåtfestival. Båten fra 1938 var i svært dårlig forfatning da den kom til Risør og lakk som en sil. Det var betydelige råteskader og båten var et stykke unna å være slik den var da den ble sjøsatt for 70 år siden ved Soon Slipp og Båtbyggeri. Restaureringen ble utført med originale materialer så langt det lot seg gjøre. 100 meter smidde stålspanter ble skiftet sammen med trekjølen, begge stavnene, bunnstokker og 300 meter bord under vannlinjen. Ny rigg fikk den også i syrefast stål. Under dekk ble  all innredning pusset opp og lakkert. Ny bysse med kjøleskap, gasskomfyr og trykkvann ble satt inn og foran masten ble det bygget ny damelugar med dobbeltseng og nytt toalett. De tekniske oppgraderingene var omfattende med nye tanker, motor og elektrisk opplegg. Restaureringen var svært vellykket og båten ble omtalt som et smykke i fagpress»

Rigg og smedtjenester

Vi har lang erfaring med rigging av store og små seilfartøy. For øyeblikket jobber vi med ny rigg til seilskuten Boy Leslie og vi har tidligere laget en ny rigg til sandsjakten Christiane og en rekke mindre fartøy. Vi har egen smie for stål og aluminium hvor vi lager og tilpasser beslag og tanker etter dine behov. 

Tekniske installasjoner

Vi installerer motorer og andre tekniske hjelpemidler til båten din. Skipselektronikk gjøres i samarbeid med Elektro Skagerrak.

cnc fresen i opperasjon

CNC - Tjenester

Risør Trebåtbyggeri har investert i en 5-akset CNC fres. Dette er en datastyrt fresemaskin som gjør at vi kan forme og framstille avanserte tredimensjonale objekter. Fresen kan bearbeide gjenstander i ulike tresorter og et bredt utvalg av plast og kunstoffer. Dagens computertegninger og bruk av datamodeller gjør veien kort fra datafil til ferdig produkt. 

Et høyt presisjons- og effektivitetsnivå gjør at maskinen også er godt egnet til et bredt av treproduksjon. 
En effektiv fres og god håndverkskompetanse gjør at vi kan levere trearbeid av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Blant våre kunder finner vi prestisjebygg som Konserthuset Kilden i Kristiansand, Den norske Opera i Oslo, Norsk Design- og Arkitektursenter, Sam Eyde VGS og Kragerø barneskole.  

NY FORSTEVN, KNE OG KJØL. RYGGRADEN I BÅTEN ER NÅ NY


TLF. KUNDESERVICE

371 50 266

risor.trebaat@woodenboat.net

jannicke mathisen avbildet på kundeservice avdelingen

Miljøvennlig produksjon

Vi kildesorterer alt avfall vi produserer. Dette gjelder plast, maling, løsemidler og treverk. Miljøet et viktig for oss alle og vi ønsker å gjøre vår del med glede

CNC-Tjenester

Vi kan tilby digitalisering, tegning- 3D modellering, konstruksjon og programmering. CNC-produksjon
Kontakt kundeservice

Vi holder kurs i trebåtbygging

I samarbeid med Studieforbundet Tradisjon og Kultur holder vi et kurs i Utstikking av hudplank og tetting av skrog i september 2022. To nye kurs kommer i 2023. Mer informasjon og påmelding via Studieforbundet.